Social Media

Vær præcis og tydelig, når du søger assistance på de sociale medier

Du søger en god grafiker. På LinkedIn. Nogen har liket dit opslag. Så nu kan jeg se det i mit nyhedsfeed. Så meget kan jeg forstå. At du søger en god grafiker. Og nu er det ude i det åbne, nu er det offentligt og på de sociale medier. Jeg forstår altså, at du søger – for jeg forstår godt, hvad det at søge betyder. Så langt – så godt.

Desværre forstår jeg bare ikke helt, hvad det er, du søger. Selv om du skriver Jeg Søger En God Grafiker. Men det er stadig alt alt for utydeligt, hvad du helt præcist søger.

Hvad er det præcist, du leder efter?

En god grafiker, vil du sikkert svare igen. Hvor svært kan det være at forstå? Jo tak. Men jeg er jo ikke døv. Eller dum for den sags skyld. Jeg er bare nysgerrig og vil måske ligefrem forsøge at hjælpe dig. For jeg kender en masse grafikere. Og de er både søde, rare, sjove, vilde, flinke – og til tider er de også gode til helt konkrete opgaver og udfordringer.

Men jeg forstår bare ikke præcist, hvad jeg skal bruge udtrykket god til ift. din søgning. Altså en grafiker, det forstår jeg godt. Det ved jeg da godt, hvad er for en størrelse. Og at du søger sådan en størrelse er også feset ind på lystavlen. Jo da. Men en god? Hvad vil det sige, at vedkommende er god?

Hvordan formulerer du din søgning, så den bliver præcis?

God er helt sikkert dit ønske, dit behov. For med god køber du sikkerhed. Tænker du. Men hvad er god for en størrelse? Hvad betyder god? Hvordan præciserer du god, hvad vil du have ud af det?

God til det grafiske, siger du sikkert – og en smule anstrengt, træt af mig. Og igen spørger jeg: Men hvad betyder god, hvad vil det sige at være godHvad betyder god, når man er grafiker? Det er det, jeg vil vide.

Skal vedkommende være god til Illustrator, InDesign, rentegning, tekniske tegninger, Power Point, logo- og emballagedesign, være præcis ift at levere til et trykkeri eller hvad mener du? Hvad skal din eftersøgte grafiker være god til?

Kan du godt se det? God som søgeord er bare ikke godt nok, ikke præcist nok, ikke tydeligt nok. Derfor skal du være mere præcis mere tydelig i din søgning. Tænk fx Google, ville du søge efter en ‘god grafiker’ der? Nej, vel? For det ville være at spilde både din og Onkel Googles tid og kræfter.

_pha3738

Ville du nogensinde google efter ‘god grafiker’? Nej, vel?
Det ville være at spilde både din og Onkel Googles tid og kræfter.

Vær tydelig når søger via de sociale medier

God er ikke en målbar størrelse. God er noget individuelt. God er ren bullshit. Ligesom den bedste er det. Eller den sødeste. Det er tågesnak. Og det spilder din, min og andres tid.

Så på den igen alle I, som gerne vil have hjælp fra netværket, når I lige står og skal bruge en god grafiker, en god tekstforfatter, en god illustrator, en god sælger, en god ditten eller en god datten. Vær præcise og tydelige i jeres krav og beskrivelser!

Fortæl hvad opgaven går ud på, hvad I forventer af vedkommende, fortæl hvilke kunder han/hun skal arbejde med, hvilken stil og tone jeres brands benytter, hvilke andre typer opgaver der venter osv.

Link til en landingpage med endnu mere information

Lav fx et link til en landingpage, hvor der – præcist og tydeligt, står alt det, enhver god grafiker (eller hvad du nu er på udkig efter) har brug for at vide, inden vedkommende besværer sig med at kontakte dig med sin mailadresse.

Det ville også hjælpe flinke folk som jeg, når vi har lyst til at hjælpe både dig og de fx grafikere, vi kender derude og hvor en af dem måske kunne tænkes at være den, der lige nøjagtigt matcher dine nøjagtige ønsker og behov.

Sæt i gang. Og så så mere præcist og tydeligt næste gang. Tak. Alternativt kan du også bede en tekstforfatter om hjælp. Men inden du gør det, så sæt dig lige ned og præciser, hvad det er, du ønsker hjælp til.

OLESEN IDE&TXT udvikler tydelige ideer, koncepter, indhold, budskaber og tekster, der bliver set, forstået og handlet på. Og som fungerer optimalt i forhold til formål, målgrupper og media. Både offline og online – til mennesker og maskiner.

Følg bloggen OLESEN IDE&TXT

Følg bloggen og få gode råd om kommunikation. Det blir så godt for dig. 

Facebook – Instagram – Twitter – Linkedin